23 november 2023 Overlijden van Ed

Zoals we weten is onze voorzitter Ed Nieuwenhuis op 23 november jl. overleden. Hij werd 85 jaar. Ed kampte al langer met een afnemende gezondheid maar toch kwam zijn overlijden voor ons volkomen onverwacht. Wij hebben tijdens onze bijeenkomst op 21 november stilgestaan bij zijn overlijden. e uitvaartdienst is op maandag 27 november gehouden in de Dorpskerk van Sassenheim. Ed was sinds 2015 lid van onze club, na afscheid te hebben genomen van de RC Hillegom-Lisse, waarvan hij sinds 1 mei 1990 deel uitmaakte.

Ed was ook daar een actief clublid, bekleedde onder meer het voorzitterschap. Had daarnaast natuurlijk zitting in verschillende commissies. Zijn classificatie was: bloembollenexport.

Hij was verder met andere clubleden betrokken bij de organisatie van uitvoeringen van de Messias in de Agathakerk in Lisse, geen sinecure !

En niet te vergeten de boottochtjes.

Hij trok er samen met zijn vrouw Yvonne regelmatig met zijn motorboot op uit. Hij bevoer dan niet alleen de Nederlandse binnenwateren maar ook verder weg in Europa. Dichter bij huis mochten wij als clubleden wel eens aanmonsteren voor een boottochtje. Andere pleziervaarders binnen de club voeren dan met hun boot mee. Groot feest!

Buitenlands contact had club Hillegom-Lisse met de Duitse club Bochum-Rechen en het zal dan geen verbazing wekken dat Ed -gezien zijn classificatie- vaak meedeed aan bezoeken over en weer.

Wij herinneren hem als een echte verenigingsman, altijd in voor een praatje, heel prettig in de omgang en oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van de andere clubleden.

Kortom, wij zullen Ed zeer missen en wensen Yvonne, kinderen en overige familieleden veel sterkte toe.

Auteur: Hans Willem de Vries