4 November 2015: Past Rotarians op zoek naar hun toekomst!

auteur Paul Vogels

Dinsdag 3 november brachten de Past Rotarians Bollenstreek een bezoek aan het gloednieuwe woon- servicecentrum SassemBourg. De grootschaligheid van het gebouw contrasteert sterk met de kleinschaligheid en makkelijke toegankelijkheid van de diverse zorgdiensten.

Van een prachtig ingerichte apotheek, Capri geschenkenwinkel, logopediste, fysiotherapie, mondhygiënische, huisarts tot bloedprikken, alles is in SassemBourg te vinden. Er komt nog een poli Van Alrijne een tandarts vergaderruimtes en natuurlijk is er Graaf Jan, een voortreffelijk café/restaurant, dat al door velen is gekeurd en goed bevonden en de Past Rotarians kunnen daar inmiddels ook over meepraten, na een prima, vers gemaakte tomatensoep, heerlijke croquet en broodjes en koffie/thee na.

Diverse bewoners van de huur appartementen waren zo vriendelijk ons een kijkje binnen te laten nemen. Op de bovenste verdieping zagen we ook het grote (200 m2) penthouse met even groot dakterras.

De meningen over een eventueel toekomstig verblijf in SassemBourg liepen nogal uiteen. "Liever thuis blijven wonen", "Hier nooit", "Best leuke appartementen, vooral die op het z/w" enz.

Kortom , volgens voorzitter Henk een zeer geslaagd bezoek met dank aan Han, die het allemaal had geregeld en uiteraard aan de gastheren J. van Buuren en S. Schrader van woonstichting Vooruitgang die het project hebben gerealiseerd.