13 oktober 2015: Installatie Past Rotarian Club Bollenstreek

Auteur Paul Vogels, Foto’s Peter van Doorne (13 oktober 2015)

Het was een drukte van belang bij Tante Alie naast kasteel Keukenhof. Vertegenwoordigers van de Federatie, van de omliggende Past Rotarians clubs en de Rotary Clubs , waar de leden van de nieuwe Past Rotarians Bollenstreek club vandaan kwamen.

Nadat Peter van Doorne. de voorzitter Henk Boersma zijn officiële gereedschap had overhandigd kon Henk zijn taak beginnen. Hij verontschuldigde de federatievoorzitter Chris Leeuwe, die door andere bezigheden wat later zou komen en heette alle aanwezigen van harte welkom.

Allereerst kondigde hij Jack de Vroomen, lid Hillegom-Lisse en voorzitter Stichting Kasteel Keukenhof.

Hij gaf ons een inkijk in de geschiedenis van Kasteel Keukenhof. Ontstaan uit de VOC heeft het landgoed zo’n 16 eigenaren gehad. Hij schetste een beeld van de organisatie en de inmiddels vele activiteiten. En kon ons vol trots de fusie aankondigen tussen de Bloementuin en de Stichting.

Inmiddels werd de High Tea opgediend. En tussendoor speldde men bij elkaar de nieuwe speldjes op.

Vervolgens kwam de inmiddels aangekomen voorzitter Chris Leeuwe aan het woord en overhandigde de ondertussen getekende oorkonde aan Henk, waarmee de installatie was bezegeld.

Maar niet nadat de voorzitters van de vele bevriende clubs van zich lieten Horen: Henk Griffioen onder het motto van RC Sassenheim “Laat je zien”, Peter Kinkel, die het vaantje van RG Hillegom-Lisse overhandigde, Govert van Wesel van PRC Rijnland, Guus Hulst van PRC Kennemerland, die al 47 jaar geleden werd opgericht en Arie Bosman van ‘buurclub’ PRC Oegstgeest.

Na een geslaagde installatie en de groepsfoto door Peter toog het gezelschap , een Past Rotarians Club rijker, weer huiswaarts.