21 april 2021: PRC aan het Zoomen

De Past Rotarians Bollenstreek aan de Zoom.

De gezellige lunches in De Engel mochten niet meer. Eerst nog even op 1 ½ meter van elkaar en vervolgens naar eigen huis en tuin verbannen. Die Corona toch. En iedereen wist het beter hoe die C. te verslaan, Tientallen deskundigen die elkaar regelmatig bleven en nog steeds blijven tegenspreken. Het kabinet kon het ook nooit goed doen. De zorgmensen kwamen onder druk, maar ook de horeca, de ondernemers en uiteindelijk de hele bevolking hielden het niet meer vol.

Maar dan de Past Roterians van de Bollenstreek. Die gingen zoomen!

Onder leiding van bovenmeester Arthur, ingefluisterd door Probus club vriend Alfred Pop gingen we aan de ZOOM. Met veel vallen en opstaan. Er ging helaas nog veel mis met inloggen, wifi-verbindingen en geluid. Maar na veel testen zagen en hoorden we elkaar in de meest beeldige achtergronden. Paul nam ons mee in zijn prive museum, Wim vertelde over het WASA museum in Stockholm en Cor over de VOC, allemaal uiterst leerzaam.

Inmiddels had Joop de taken van Arthur overgenomen., maar hij bleek uiterst selectief in de leden die hij voor zijn eerste zoom sessie had uitgenodigd. Maar een extra test meeting loste ook dit op.

Vervolgens gunde Joop ons een blik in zijn (grote) kennis van de klassieke muziek, die hij via de jazzmuziek overbracht op zijn kleindochter. En zelfs Joop bleek verward te kunnen raken in de samentrekking van Jazz in het klassieke repertoire. Vervolgens heeft Henk ons berookt, eerst met chloor (maar toen gingen we allemaal dood) en later met een schonere versie, om die narigheid later uit te spugen in een antieke kwispedoor.

En zo gaan we door; elke tweede dinsdag om 12.00 uur.

Tekst: Paul Vogels Website: Arthur Karl