5 April 2016: Bedrijfsbezoek Cosine

Auteur: Paul Vogels – 5 april 2016

Marco bedankt !

Past Rotarians in een uur omgeturnd in toegepaste natuurkundigen!

Tijdens een uur durend bezoek aan de bedrijven van Rotarian Marco Beijersbergen, wist Marco ons gerust te stellen dat voortaan onze vis vers is en dat via minicamera’s alles op aarde in de gaten kan worden gehouden. Zo heeft hij een camera ontwikkeld van pakweg 10 x 10 cm, die met z’n 24-en via een raket de ruimte in worden geschoten en vervolgens in 52 uur rond de aarde draaien en alles wat nodig is vanuit alle mogelijke en onmogelijke hoeken fotograferen en terug naar de aarde zenden.

Marco’s bedrijven Cosine en Condi Food ontwikkelen vrijwel alles op het gebied van meten. Je waant je in een science fiction laboratorium waar alles mogelijk lijkt te kunnen worden waar klanten om vragen, als er maar fotografie, 3D en lasertechnieken aan te pas komen. En wie denkt dat zijn badkamer na een poetsbeurt stofvrij is, komt na het zien van de ‘Clean rooms’ bedrogen uit. Nog maar maximaal 1 stofdeeltje zit er misschien nog in als Marco of een van zijn 40 medewerkers (allemaal hoogopgeleide natuurkundigen uit meer dan 20 landen) alles heeft afgestoft, tegen vele honderdduizenden deeltjes na uw Dettol beurt.

Uw schrijver dezes kon het allemaal nauwelijks bevatten, maar dat Marco met iets moois bezig is werd wel duidelijk. Hij heeft toegezegd dat we over enige tijd zeker nog eens mogen terugkomen.