Excursie naar de Maasvlakte

Auteur en Organisator: Kees Brouwer

Foto’s Peter van Doorne en Trix Brouwer

Na een zonnige rit door het indrukwekkende industrieel complex van de haven stad Rotterdam arriveerden een 30 tal leden, partners, gasten van onze Past Rotarian Club Bollenstreek op het zomerse buitenterras van het Informatiecentrum Future Land op de Maasvlakte 2.

Na een voortreffelijke lunch in een voor ons gereserveerd gedeelte van het restaurant scheepten we ons in op de Future Land Ferry voor een tocht met deskundige uitleg, door de havens en langs de al gereed zijnde terminals van de Maasvlakte 2. Iedereen zat op het bovendek en genoot van de prachtige uitzichten over beide Maasvlakten en wat daar tot nu toe is tot stand gebracht.

Interessant was de passage van het grootste werkschip ter wereld , de “Engineering Spirit” en van het grootste containerschip ter wereld.

Na terugkeer en een gang door het informatie centrum stond de Future Land Express al weer voor ons klaar voor een bustocht met gids, over een deel van de Maasvlakte 2 en een bezoek aan de al in bedrijf zijnde, vrijwel geheel geautomatiseerde containerterminal APM.

Het was een interessante en prachtige dag die nog lang in de herinnering zal blijven.