Clublid overleden

Met heel veel leedwezen hebben wij kennis genomen van het overlijden op 30 juni 2016 van ons clublid

Sim van der Meer

Sim (82 jaar) was lid van onze club vanaf de oprichting in 2010. Daarvoor was hij vanaf de oprichting lid van de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch Oost met de classificatie Huisartsengeneeskunde. Sim hoorde bij de 21 charterleden die in 1980 de installatie van die club binnen de Rotary-familie hebben meegemaakt.

Sim was een trouw bezoeker van onze bijeenkomsten, ondanks de ongemakken die hij in de laatste jaren in toenemende mate ondervond. Waren de fysieke ongemakken nog redelijk te hanteren, meer last ondervond hij zelf van zijn afnemend geheugen. Toch heeft hij de deelname aan de lunchbijeenkomsten nog lang kunnen volhouden. Toen hij niet meer zelf kon rijden bracht Henny hem naar de club, en de club zorgde er voor dat hij weer naar huis gebracht werd. Maar zijn onvermijdelijke verhuizing naar St. Jozefoord in Nuland maakte daar noodgedwongen een eind aan.

Sim droeg zijn aandeel bij in de reeks van inleidingen die tijdens onze lunches werd en wordt gehouden. In de tijd bij de Rotaryclub was hij al een begenadigd spreker over vooral filosofische onderwerpen. De presentaties van Sim hadden altijd een fijnzinnig, filosofisch karakter. Dat zette hij voort bij de Past Rotarians. Bij inleidingen en presentaties van anderen slaagde hij er vaak in met zijn rake vragen en relevante opmerkingen een extra dimensie of diepere laag aan de gehouden inleiding te geven.

In zijn jaren bij de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch Oost heeft Sim een passende bijdrage geleverd aan de bestuurs- en commissieactiviteiten van de club:

·

Inkomend voorzitter, tevens voorzitter Commissie Clubservice in het clubjaar 1984-1985,

·

Voorzitter Bestuur in het clubjaar 1985-1986 (waarin tevens het 1e lustrum werd gevierd)

·

Voorzitter Commissie Vocational Service van 1990 tot 1993

·

Voorzitter Programmacommissie 1998 – 2007

Wij wensen zijn Henny, zijn kinderen en zijn kleinkinderen alle sterkte bij het verwerken van dit diepingrijpende verlies.

Wij zullen hem echt missen.

Persoonlijk afscheid nemen van Sim kan op dinsdag 5 juli tussen 17.00 en 18.30 uur bij Henny en Sim thuis, Goudsbloemstraat 2, Rosmalen.

De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 7 juli om 12.00 uur in Crematorium Maaslanden, Abt van Engelenlaan 1, Nieuwkuijk.