Clublid overleden

Met heel veel leedwezen hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden op 19 juni 2016 van ons clublid

Jan Banning

Jan (83 jaar) was lid van onze club vanaf de oprichting in 2010. Daarvoor was hij vanaf de oprichting lid van de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch Oost met de classificatie Advocatuur. Jan hoorde bij de 21 charterleden die in 1980 de installatie van die club binnen de Rotary-familie hebben meegemaakt.

Jan was een trouw bezoeker van onze bijeenkomsten, ondanks de fysieke ongemakken die hij in de laatste jaren in toenemende mate ondervond. Maar dankzij het rijschema dat met inzet van de andere leden van onze club was opgezet kon en wilde hij toch een hoge attendance halen. Samen met Carolien nam Jan ook graag deel aan alle activiteiten waar onze partners uitgenodigd waren. Fysiek ging het de laatste jaren weliswaar wat minder maar zijn immer scherpe geest leed daar niet onder. Hij droeg zijn aandeel bij in de reeks van inleidingen die tijdens onze lunches werd en wordt gehouden. Vooral de voordrachten met zijn smeuïge verhalen over allerlei belevenissen die hij in het verleden had meegemaakt waren een genot om te beluisteren. Vol humor, met scherpe analyses van gebeurtenissen, altijd goed voor een glimlach of een volle lach. Bij inleidingen en presentaties van anderen bleef hij niet achter bij het stellen van rake vragen en het maken van relevante opmerkingen.

In alle jaren is Jan er in geslaagd op een ongeëvenaarde wijze afstand te blijven houden van welke bestuurlijke functie dan ook binnen de Rotaryclub of de Past Rotarians. Een prestatie op zich.

Wij wensen zijn Carolien, zijn kinderen en zijn kleinkinderen alle sterkte bij het verwerken van dit diepingrijpende verlies.

Wij zullen hem echt missen.

De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 24 juni om 14.15 uur in Crematorium Rosmalen, Oude Baan Oost 170 te Rosmalen.
Aansluitend is er van 15.30 tot 18.00 uur gelegenheid om persoonlijk te condoleren in De Ruwenberg, Ruwenbergstraat 7 te St. Michielsgestel.