200428 Mee-denken van Arthur

200428 Mee – denken

Joop heeft goed nagedacht en veel waarheden op papier gezet. Zijn notitie heb ik uitgeprint en ik blijf ze nalezen.

Op een regenachtige middag heb je alle tijd om te reageren. Omdat ik de 2e wereldoorlog nog zeer bewust meemaakte – in 1945 was ik 15 jaar oud – vind ik 75 jaar vrede een groot goed! - De grootste vluchtelingenstroom vond plaats in de periode van af 1945 – 1950 waar meer den 10 miljoen Duitser van Oost naar west vluchten. Dit hebben wij gelukkig geen 2e keer meer moeten mee maken.

Europa mag dan enige verzwakking vertonen maar staat op een stevige basis. Europa is voor en van de jeugd! Zij willen vrij reizen – overal studeren en vrienden maken in andere landen. Europa is een garantie voor Vreede! En Europa helpt andere landen! (voorbeeld Griekenland).

Als je gaat googelen naar wat gaat goed in de wereld vind je veel positieve meningen. Een wil ik jullie niet onthouden:

In tegenstelling tot wat je denkt, gaat het fantastisch met de wereld

De wereld wordt steeds rijker, gezonder, vrijer en vreedzamer. De kans dat je in een oorlog terechtkomt is nog nooit zo klein geweest, en armoede, ondervoeding, ongeletterdheid en kinderarbeid nemen sneller af dan ooit in de geschiedenis. In tegenstelling tot wat we geneigd zijn te denken, gaat het fantastisch met de wereld, denkt historicus Johan Norberg. Hebben we inderdaad reden tot optimisme?

De vraag is er natuurlijk hoe zwaar wegen die van Joop geschetste beelden. Zelf ben ik van huize uit optimist! Het gezond verstand en het goede zal zegevieren!