De Federatiedag 2019 was een feest

De organisatoren van de Federatiedag 2019 noemden de dag aanvankelijk het “Federatiefeest” en een feest werd het! De organisatie was uitstekend, het programma interessant en er was veel gelegenheid om onderling te communiceren en oude en nieuwe banden aan te halen.

Na de inloop in het clubgebouw van het Excelsior Voetbalstadion volgde een welkomstwoord van Johannes de Muinck Keizer, voorzitter van de organiserende club, CPR Rotterdam Rechter Maasoever.

Daarna vertelde Bram Peper, oud–burgemeester van Rotterdam, op geheel eigen wijze over de geschiedenis van Rotterdam. Daarbij wees hij o.a. op het belang van het graven van de Nieuwe Waterweg, de groei van de stad na de voltooiing daarvan, de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en zijn bemoeienis met de financiering van de Erasmusbrug.


Deborah Gravensteijn en Niels Redert.

Het volgende onderwerp was de stichting Excelsior4all met zijn sociale activiteiten. Niels Redert, directeur van de stichting, vertelde met veel enthousiasme over de veelomvattende activiteiten om de minder kansrijke Rotterdamse jeugd in de wijken in de buurt van het stadion meer kennis, zelfvertrouwen en vaardigheden te geven. Daarbij wordt met de gemeente, scholen, het bedrijfsleven en anderen samengewerkt en wordt gebruik gemaakt van de accommodatie en de spelers van Excelsior. Niels werd afgelost door Deborah Gravensteijn (judoka, zilver Olympische Spelen 2004) die met groot enthousiasme vertelde over een project waarbij vrouwen geholpen worden om te re-integreren in de maatschappij.

Na de lunch en een groepsfoto waren er vijf excursies:
1. Havenrondvaart.
2. Architectuur.
3. Scheepvaart- en Transportcollege.
4. Achter de schermen van Stadion Excelsior (Woudenstein) en het naastgelegen Arboretum Trompenburg.
5. Verrassingstocht naar Katendrecht.
Mijn vrouw en ik gingen mee met excursie nr.3 en vonden het buitengewoon interessant om geïnformeerd te worden over de opleidingen van het STC op het gebied van de scheepvaart, de handel en het transport. Teruggekomen in het Excelsiorstadion hoorden wij dat de deelnemers aan de andere excursies ook erg tevreden waren.


De dag werd afgesloten met een borrel, waarbij Emmy Witbraad namens het Federatiebestuur de club Rotterdam dankte voor de voortreffelijke organisatie van de dag.

V.l.n.r. Johannes de Muinck Keizer (voorzitter CPR Rotterdam Rechter Maasoever), Jørgen Sørensen (voorzitter van het organisatiecomité) en Emmy Witbraad (lid van het Federatiebestuur).Tjeert ten Wolde, webmaster

2019-05-19