André Sjoerdsma werd erelid van de club Vlietstreek

In de Nieuwjaarsbijeenkomst van CPR Vlietstreek, die plaatsvond op 14 januari 2020, werd André Sjoerdsma benoemd tot erelid van de club. Voorzitter John Heck memoreerde eerst de verdiensten van André.

In 1996 nam André, toen lid van RC Voorburg-Vliet, het initiatief voor de oprichting van een club van Past Rotarians. Dit leidde op 7 januari 1998 tot de oprichting van de club Vlietstreek, die begon met 9 leden en er nu 23 heeft. André werd de eerste voorzitter. Er werd contact gelegd met de Federatie van Clubs van Past Rotarians in Nederland en op 18 april 2001 volgde de installatie van de club.

In de jaren dat hij lid is hield André tientallen voordrachten over allerlei onderwerpen. Hij is nu 93 jaar oud en is nog altijd een actief lid. Hij is een trouw bezoeker van de clubbijeenkomsten, houdt nog af en toe een voordracht en was de auteur van het jubileumboek dat in 2017 werd uitgebracht. Daarnaast wordt hij zeer gewaardeerd vanwege zijn innemende persoonlijkheid.

Na zijn inleiding schroefde de voorzitter het insigne voor ereleden (met briljant!) op André’s colbert en overhandigde hem een oorkonde. André was volkomen verrast door de eer die hem te beurt viel en gaf daarvan blijk in zijn dankwoord.Tjeert ten Wolde

Webmaster Federatie en lid CPR Vlietstreek