CPR Vlietstreek hield clubbijeenkomst in een hooiberg

Afbeelding met gebouw, buiten, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

De club Vlietstreek maakt gebruik van een horecagelegenheid die gevestigd is in een voormalige boerderij. Op het erf staat een hooiberg die van bestrating is voorzien en die daarmee dienst kan doen als terras. De club probeerde op dinsdag 11 mei 2021 of het mogelijk was om daar een clubbijeenkomst te houden, uitgaande van het feit dat bijeenkomen op een terras weer is toegestaan, dat vrijwel alle clubleden gevaccineerd zijn en dat de basisregels voor het voorkomen van coronabesmettingen kunnen worden toegepast. De foto toont de opstelling (rechts waren nog een paar plaatsen).

Een aantal clubleden had de fysieke clubbijeenkomsten die vorige zomer werden gehouden aan zich voorbij laten gaan of had niet deelgenomen aan de Zoom-bijeenkomsten die daarna kwamen. Veel van hen kwamen nu wel en het was goed hen weer te zien. Van de 21 leden van de club waren er 16 aanwezig.

Het eerste punt van het programma bestond uit een borrel, die grotendeels staand en buiten de hooiberg werd gehouden. Daarna volgde een broodjesmaaltijd in de hooiberg en een korte huishoudelijk vergadering. De lezing die gepland was om in een Zoom-bijeenkomst te houden werd gecanceld omdat die gebaseerd was op een PowerPointpresentatie. En daarmee hebben wij het zwakke punt van zo’n terrasbijeenkomst te pakken: het is in principe nog wel mogelijk om een scherm en een beamer op het terras op te stellen, maar er zal doorgaans te veel storend licht zijn om de plaatjes goed zichtbaar te krijgen. Toch zal ook de volgende clubbijeenkomst van Vlietstreek vermoedelijk weer in de hooiberg worden gehouden. Elkaar fysiek ontmoeten telt nu even zwaarder dan het genieten van een lezing met plaatjes.Tjeert ten Wolde, webmaster en lid van CPR Vlietstreek