CPR Vlietstreek deed weer mee aan de door Rotary georganiseerde IQ-quiz in Voorburg

Rotaryclub Voorburg-Vliet organiseerde op 16 februari 2019 voor de zesde keer de Interservice IQ-Quiz in Rotary District 1600 en net als voorgaande jaren was CPR Vlietstreek één van de deelnemers. Naast Rotaryclubs en onze Club van Past Rotarians deden er teams mee van Lions, Soroptimist, Inner Wheel, Probus en Round Table. De teams werden in 12 rondes van 10 vragen beproefd op hun kennis van o.a. “complementaire geneeswijzen”, “honden””, de “hoofdsteden van de Amerikaanse staten”, “muziekinstrumenten” en van Italiaanse pasta’s in de “zintuigelijke ronde”.

Het team van CPR Vlietstreek.

Hoewel je zou kunnen stellen dat een team van gemiddeld ongeveer 80 jaar meer kennis moet hebben vergaard dan teams die 20 of 30 jaar jonger zijn, bleek dat niet uit de uitslag, want ons team eindigde samen met een bejaarde Probusclub en een jongere Rotaryclub in de achterhoede. Geen probleem want meedoen is hier echt belangrijker dan winnen! Winnaar was het team van RC Voorburg, dat de prijs kreeg uitgereikt door burgemeester Tigelaar.

Het achterliggende doel van deze IQ-quiz is fondsenwerving voor een goed doel. Dat gebeurde via de inschrijfgelden, de consumpties en een loterij. De opbrengst was deze keer € 7.500 die gaat naar het Sophia Revalidatiecentrum voor een specifiek project.

Al met al een zeer geslaagde avond waarbij de vrouwelijke deelnemer van ons team ook nog eens de hoofdprijs van de loterij won, een nieuwe damesfiets!


Tjeert ten Wolde
(lid CPR Vlietstreek en deelnemer aan de quiz)

Voor meer informatie over de IQ-quiz -
zie.