Club van Past Rotarians Hamaland sluit jubileumjaar stijlvol af

Lievelde - Met een receptie, met een hapje en een drankje en met een onewomanshow van cabaretière Irene van der Aart heeft de de Club van Past Rotarians Hamaland op 18 oktober haar jubileumjaar stijlvol afgesloten.

Bij de receptie waren Rotaryclubs uit de omgeving aanwezig waarmee Hamaland al jarenlang goede banden onderhoudt en ook de Federatievoorzitter, de heer Chris Leeuwe, kwam zijn opwachting maken en zijn gelukwensen aanbieden.

In zijn openingsspeech ging Henk Marmelstein als voorzitter van de CPR Hamaland nog eens in op de geschiedenis van de club waarvoor de basis werd gelegd op 4 juni 1991 en de officiële installatiedatum was op 20 oktober 1991.

De plaats van vestiging werd het in prachtige Saksische stijl opgetrokken complex Erve Kots in Lievelde met herberg, zalencentrum en openluchtmuseum en nog steeds vertoeft daar CPR Hamaland dinsdags om de veertien dagen met veel plezier. Henk Marmelstein verwees daarbij ook naar de bekende dichtregels van dichter en dominee Willem Sluiter (1627-1673): ‘Waer iemand duizend vreugden soek, Mijn vreugd is in dees’ achter-hoek’.

In de Achterhoek is het overigens nog steeds goed toeven. Dat je daar inderdaad goed kunt wonen en leven bewees de Amsterdamse cabaretière Irene van der Aart met haar show die over haar relatie ‘met boer’ gaat zoals ze dat uitdrukt en die woont in de Achterhoek. Ze heeft in de loop der jaren in de Achterhoek veel markante zaken aangetroffen. Die spiegel werd de leden van CPR Hamaland en gasten voorgehouden en daar werd van genoten.

Een mooie afsluiting van het jubileumjaar en de momenteel 16 leden gaan met goede moed op de ingeslagen weg verder.

.

Gerard Wilbrink

(secretaris CPR Hamaland)