CPR Vlietstreek deed mee aan de IQ-Quiz 2017

Op zaterdagavond 18 februari 2017 vond in het Sint Maartens College in Voorburg de vierde editie plaats van de Interservice IQ-Quiz in Rotary District D1600. De avond was georganiseerd door Rotary Club Voorburg-Vliet en was een evenement waar niet alleen de IQs van de leden van de verschillende serviceclubs beproefd werden, maar ook een evenement waarvan de opbrengst van € 7.770 ten goede kwam het leerorkest “The Residents”, waar leerlingen van scholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ de kans krijgen zich muzikaal op een symfonisch instrument te ontwikkelen.

Het team van CPR Vlietstreek

.

Het werd een spannende avond waarop 220 leden van verschillende Service Clubs met elkaar de strijd aangingen om de fel begeerde wisselbeker (en de ‘eeuwige’ roem). Het was met recht dus een inter-service avond met clubs van Rotary , Lions, Soroptimisten, Inner Wheel en Probus en de Club van Past Rotarians Vlietstreek. De teams werden in 12 rondes van 10 vragen onder andere beproefd op hun kennis van de actualiteit, witte poeders, nobelprijzen en veldslagen. De avond werd afgerond met een sprankelende muzikale performance van “Muzikanten Expres” uit Voorburg, waarbij 10 muziekvragen moesten worden beantwoord, en gezellig meegezongen kon worden.

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren kon het team van CPR Vlietstreek goed meekomen en eindigde tenslotte als 9e van de 22 deelnemende teams. Winnaar werd, na een nacompetitie met drie clubs, RC Scheveningen, De Haringkakers.

.

.

.

Tjeert ten Wolde (voorzitter CPR Vlietstreek)