Jan Verzijden – verhalenverteller – heeft een NIEUWE presentatie voor het jaar 2020 gemaakt: Appie…in zeven dagen (+1).

Over de titel: zeven dagen (het aantal dagen dat de winkels van AH(niet overal in Nederland) open zijn) staat voor zeven perioden uit de AH-geschiedenis. De toevoeging +1 betreft in feite dag 8 ofwel de toekomstige periode.

De naam ‘Appie’ komt ongetwijfeld ook u, goede lezer, niet onbekend voor. Hij staat voor ‘Albert Heijn’ en wordt in bepaalde kringen nog al eens gebruikt. Deze presentatie bestaat uit twee delen, te weten: deel I – ‘Feest der Herkenning (1887 – 2017)’ en deel II – ‘Feest der Verandering (2017-2025/35)’. Het eerste gedeelte besteedt aandacht aan de geschiedenis van haar 130-jarig bestaan, het tweede gedeelte kijkt naar de toekomst.

In deel I ziet u o.a. afbeeldingen van personen en/of situaties, die voor iedere kijker/luisteraar bekend over komen. Om in dit verband één voorbeeld te noemen: meneer van Dalen, filiaalmanager bij AH, die heel lang op de TV in de reclame voorkwam en verder nog……..(daar moet u even op wachten!)

In deel II gaan wij o.a. de toekomst verkennen. Wij maken kennis met ‘het nieuwe boodschappen doen in 2025’(of al eerder?), wij zien robots hun intrede doen binnen de supermarkt en in de lucht…..? daar bezorgen drones de boodschappen! Tussendoor nog suggesties over ‘gezond en…langer leven!’

De combinatie ‘Toen en Toekomst’ trok in mijn presentatie van 2018 “Waar is mijn bankkantoor gebleven?”, veel bekijks. De toekomst in deel II van deze presentatie is dynamischer. Er zijn leuke beeldeffecten opgenomen! Wellicht is de lezer nu al nieuwsgierig? De verhalenverteller wacht ‘in spanning’ op zijn toehoorders!

Jan Verzijden – lid PRC Krimpenerwaard – sept/okt 2019