De reis naar het Lake District gaat niet door

Noordwijk, 9 juni 2022

Beste Past Rotarians, vrienden en vriendinnen,

Eind maart zijn we samen met Beuk Travel gestart met het in elkaar zetten van een prachtige reis naar het Engelse Lake District. Zoals u weet heeft iedereen weer zin om te reizen en dat merken we aan alle kanten. Sommigen van u hebben zich zelfs zonder voorstel al spontaan aangemeld.

Op dit moment moeten wij helaas toch constateren dat het door verschillende oorzaken niet gaat lukken om in september 2022 een reis naar het Lake District te realiseren. Dat spijt ons zeer.

Deze regio beschikt over het algemeen over charmante maar niet al te grote accommodaties. De enkele wat grotere locaties zijn zeer in trek bij lokale ‘weddingparties’ en vaak al volgeboekt in de populaire september maand. Omdat men groepen dus eigenlijk niet nodig heeft op dit moment werden we geconfronteerd met uitzonderlijk strenge annulerings- en betalingscondities.

We zouden te veel concessies moeten doen aan prijzen en condities om dit voor de groep aanvaardbaar te maken. De hoofdprijs betalen en vervolgens geen flexibiliteit en niet de juiste faciliteiten bij de hotels …. We konden dit - juist voor de groep die gewend is aan flexibiliteit en een kwalitatief prima accommodatie - niet verantwoorden. Vandaar dat ons helaas niets anders overblijft dan aan te kondigen dat deze Lake District reis dit jaar in ieder geval niet zal plaatsvinden.

Nogmaals onze excuses, we hadden er veel zin in.

Met onze partner Beuk Travel hebben we medio september een nieuw reisplan voor ogen, maar alvorens dit te publiceren willen we er zeker van zijn dat de reis daadwerkelijk uitgevoerd kan worden, mede gelet op de relatief korte voorbereidingstijd.

Hopelijk heeft u hier begrip voor, we komen binnenkort bij u terug met meer details!Vriendelijke groet,

Reiscommissie Federatie van Clubs van Past Rotarians in Nederland

Jeannette Blijdorp, Rob Ratelband, Leendert Kruik